Koltai Tibor újra színre lép (5.)

2021. 09 21. 07:57

„Karácsony úgy tudja, hogy nem ő, hanem Dobrev lesz a jelölt”

Koltai Tibor: – Még párton belül is irigykednek egymásra anyagilag.
Fotó: Zalatáj

Folytatjuk beszélgetésünket Koltai Tiborral, aki független jelöltként indul Zala megye 1. számú választókerületében a 2022-es országgyűlési választáson.

 – Karácsony Gergely megjelentette új óriásplakátját. A felirat kellő önbizalmat sugároz: „Legyőzöm Orbánt!”… Mi a véleménye erről?

– 2019 őszén nem sokan gondoltak arra, hogy Karácsony Gergely – aki addig nem sok mindent tudott felmutatni a közéletben, a politikában – legyőzi majd az addigi főpolgármestert, Tarlós Istvánt, aki véleményem szerint jól vezette Budapestet. Bizonyos értelemben nem is ártott ez a figyelmeztetés a Fidesznek. Rádöbbenhetett arra, hogy nincs előre lefutott mérkőzés, a választópolgárok kiszámíthatatlanok, időnként hálátlanok. A kényelmes kétharmadot nem lehet húsz évig bebetonozni. Az ellenzéki szavazók pedig most már azt látják, – ha van realitásérzékük –, hogy Karácsony Gergely tehetségtelen politikus.

Az „olimpiafúró” Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje. A Puskás-stadionban láthatóan jól érezte magát.
Fotó: Facebook

– Még az az abszurd eset is előfordulhatott volna, ha a Momentum nem torpedózza meg Budapest olimpiai kandikálását, hogy Tokióban, a záróünnepségen Karácsony Gergely veszi át az olimpiai lobogót, mint a következő ötkarikás játékok házigazdájának főpolgármestere

– Ez lett volna csak igazán nagy kabaré. Nekem az sem tetszett, ahogy nekitámadt a labdarúgásnak. Az vitathatatlan tény, hogy a magyar foci fejlődött, az infrastruktúra mindenképpen. Azon már lehet vitatkozni, hogy a befektetett összeg nem túlzott-e, de az előrelépést nem lehet vitatni. Ráadásul nagyon ostoba, átlátszó taktikát választott Karácsony Gergely ellenzéki politikustársaival együtt. Támadják a labdarúgásra, a sportra fordított összeget, de ha siker van, annak a fényében szeretnek sütkérezni. Szerencsére a reálisan gondolkodó polgárok átlátják ezt.

– Ha nem is szorosan az előző témához kapcsolódva, de beszéljünk továbbra is a pénzről! Azt állítják az ellenzéki pártok, hogy ők a szegények pártján állnak. Egyetért ezzel?

– Még párton belül is irigykednek egymásra anyagilag. Saját tagtársaiknak sem segítenek önzetlenül. Egykori pártomról, az MSZP-ről beszélek most természetesen.

Karácsony Gergely a Puskás-stadionban. „Beleült” a készbe, mint ahogy a főpolgármesteri székbe. Mellette (balról Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, a Momentum politikusa.

– Hogy ítéli meg Karácsony Gergely esélyeit?

– Nekem az az érzésem – hallottam Budapestről is ezt megerősítő híreket –, hogy Karácsony Gergely úgy tudja, hogy nem ő, hanem Dobrev Klára lesz a miniszterelnök- -jelölt, ezért bosszúból úgy ténykedik, hogy ezzel gyengíti az ellenzéki pártok esélyeit. A jelenlegi budapesti felújítási káosz bele is illik ebbe a képbe. Az elmúlt két-három hónapban folyamosan amortizálódott a személye, egyre kevesebb szerepet kap az ellenzéki hangvételű televíziókban, rádiókban, újságokban. Ráadásul az ellenzéki sajtó – állításukkal ellentétben – egyáltalán nincs kisebbségben a kormánypártival szemben. Sőt!…

E.E.

(Folytatjuk)

 

Visszalép az MSZP egerszegi jelöltje? (2014.10.08.)

Fehér szegfűt Erikának! (2014.10.08.)

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.16.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 2. (2014.10.18.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 3. (2014.10.21.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 4. (2014.10.24.)

Koltai Tibor újra színre lép (1.) (2021.08.25.)

Koltai Tibor újra színre lép (2.) (2021.08.30.)

Koltai Tibor újra színre lép (3.) (2021.09.08.)

Koltai Tibor újra színre lép (4.) (2021.09.14.)