Zalában is ténykedtek

2021. 07 27. 08:16

Őrizetben a pénzhamisítók

Hamis eurókat adtak el…

A Siófoki Rendőrkapitányság rendőrei két budapesti férfi ellen folytatnak nyomozást.

Az eljárás adatai alapján 2020 áprilisában, egy magát török állampolgárnak kiadó férfi és társa közel negyvenmillió forint értékben adott el eurót egy ismerősének. A sértett csak otthon vette észre, hogy a kapott pénz valószínűleg hamis.

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a kitartó felderítő tevékenységük eredményeként, azonosította a feltételezett elkövetőket, akik egy újabb sértettnek kívántak feltehetően hamis pénzt értékesíteni.

A két budapesti férfit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztályának, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztályának, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Közterületi és Támogató Alosztályának munkatársai összehangolt akció keretében 2020. július 23-án elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

Az elkövetőknél tartott házkutatás alkalmával mintegy négyszázezer euró hamisnak tűnő bankjegyet, sim-kártyákat és egy gáz- és riasztófegyvert foglaltak le.

A nyomozók a 36 éves K. Zoltánt és az 52 éves B. Árpádot pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. (Forrás: zalapolice.hu)