Méltó körülmények között…

2021. 07 01. 08:09

Megújult a kormányhivatal keszthelyi épülete

Balról Manninger Jenő, dr. Sifter Rózsa és Nagy Bálint.

Megújult a Zala Megyei Kormányhivatal Deák Ferenc utcai épülete. Hazai forrásból korszerűsítették a villamoshálózati-, informatikai- és fűtési rendszert és nyílászárókat is cseréltek. A beruházás decemberre készült el. A járvány miatt most mutatta be a fejlesztést a Zala Megyei Kormányhivatal.

A kormányhivatal Deák Ferenc utcai épületének felújítása tavaly augusztus és december között zajlott. 64 nyílászárót cseréltek ki, több mint 1100 méter vezeték cseréjével korszerűsítették a villamoshálózatot, teljes körűen rekonstruálták az informatikai- és fűtési rendszert, klimatizálták az épületet és kifestettek.

30 kormánytisztviselő végzi itt munkáját és fogadja már méltó körülmények között az ügyfeleket.

Zala megye kormánymegbízottja elmondta, 76 millió forint hazai forrásból valósult meg a felújítás. Dr. Sifter Rózsa hozzátette, folyamatosan zajlik az államigazgatási feladatok racionalizálása. A korábban a települési jegyzőket terhelő államigazgatási ügyek is átkerültek a kormányhivatalokhoz

A legújabb átalakítások az építési és földügyi feladatokat érintik. Ezek ügyintézése már a felújított épületben zajlik.

A városkép és a keszthelyiek ügyintézési lehetőségei szempontjából is nagyon örvendetes ez a felújítás – hangsúlyozta a város polgármestere. Nagy Bálint hozzátette, így komfortos és hatékony ügyintézés valósulhat meg az egykori földhivatali épületben.

A fejlesztést a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte. Manninger Jenő elmondta, hogy folyamatosan zajlik a kormányhivatali épületek felújítása. (Forrás: Keszthelyi Televízió)