Mark Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie

2021. 06 25. 09:39

Nem bír magával a hollandok miniszterelnöke…
Fotó: AFP

A brüsszeli uniós csúcsra érkezve Rutte arról beszélt, ő inkább eltávolítaná Magyarországot az EU-ból.

Mark Rutte a brüsszeli uniós csúcsra érkezve beszélt a magyarországi gyermekvédelmi törvényről, amely kimondja, hogy az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozások nem irányulhatnak a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. Rutte szerint „ez a törvény ellentétes minden értékünkkel.”

Magyarországnak vissza kell vonnia ezt a törvényt, és térdre kell ereszkednie” – idézi Ruttét a holland RTL. A holland miniszterelnök véleménye szerint Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban. Hozzátette ugyanakkor, hogy Magyarország kizárását nem lehet bemondásra elintézni, ezt csak lépésről lépésre lehet csinálni, és abban lehet reménykedni, hogy alkalmazkodnak – fogalmazott. (Forrás: Mandiner)

* * *

Jobban tenné ennek a kemény gyarmatosító múlttal rendelkező országnak a miniszterelnöke – aki korrupciós ügybe is keveredett –, ha hallgatna Magyarországgal kapcsolatban.

Ha valaki, hát ő igazán nem alkalmas arra, hogy az erkölcscsősz szerepét alakítsa.

Ereszkedjen ő térdre, és fohászkodjon gyarmatosító honfitársai nevében Istenhez, hogy megbocsássa azt a bűnt, amit a hollandok elkövettek.

Ha nem megy józan állapotban, hát szippantson fel egy adag kokaint. Hollandiában ez nem okozhat gondot.

E.E.