Csak a diktatúrák színe változik

2021. 06 24. 10:07

Az újnak szivárványos lesz a lobogója?

Csattanós választ adtak a magyarok. Nemzeti színekben a Ferencváros stadionja.
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az apa 1945 után Stázi-ügynök lett az NDK-ban, az anya egykor Auschwitz-Birkenauban volt SS-felügyelő. Ez volt a szülői háttér. Jómaga megpróbált a meghasonlottságból kitörni, dolgozott szorgalmasan, s aztán jött az újabb őrület. Az első gyermekeként született fiú felserdülvén inkább leány akart lenni, a másodszülött leány pedig fiú. Most a genderszemlélet szivárványozza be a német család otthonát.

Az még nem is lett volna nagy baj, ha csak egy egyszerű, átlagos polgári családot fertőz meg az új járvány.

De a politikusok agyát is megtámadta. Angela Merkelt, Németország kancellárját, honfitársát, Ursula von der Leyent (egy 7 gyermekes anya hogyan juthatott el az Európai Bizottság elnökeként az aljasság jelenlegi szintjére? – lásd minapi megnyilvánulását Magyarországgal szemben), s még folytathatnánk a sort. Ezek a politikusok észre sem vették, hogy betegek lettek. Amikor gyanússá vált dolog, nem valami veszélyes elmebajra gyanakodtak, hanem egy szép új világ kiválasztottjainak érezték magukat. S hittérítőnek csaptak fel, noha erre senki sem kérte őket a háttérhatalom vezetőin kívül.

A meghasonlott német polgárok gyermekei is ott voltak június 23-án a müncheni stadionban. Kaptak a kezükbe egy szivárványos zászlót, s egész mérkőzésen azon gondolkoztak, hogy most milyen csapatok is játszanak a pályán. A műsorfüzet szerint német-magyar meccsről volt szó, de a két nemzet zászlója közel sem hasonlított a szivárványos lobogóhoz.

Ez egy másik mérkőzés volt. Természetesen a magasabbrendű besorolás alapján. A diktatúráknak csak a színe változik, lehet vörös és barna, kommunista vagy náci. Most jön a harmadik? Szivárványos a lobogója?

E.E.