A polgármester felfüggesztése is téma lesz Nagykanizsán?

2021. 06 23. 19:33

Testületi ülés hosszú szünet után a dél-zalai városban

Dr. Fodor Csaba szerint még nem döntött a frakció.

Június 24-én, csütörtökön 14 órakor hosszú szünet után ismét nyilvános képviselő-testületi ülésre kerül sor Nagykanizsán.

A dél-zalai városban a napokban olyan hír terjedt el, hogy az egyfős többséggel (8:7) rendelkező baloldali koalíció Balogh László (Fidesz-KDNP) polgármester felfüggesztését fontolgatja, s szó lehet arról is, hogy a polgármester által leváltott Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője visszakerül korábbi állásába.

A Zalatáj megkereste dr. Fodor Csabát (MSZP, Éljen VárosuNK), a baloldali frakció vezetőjét, aki elmondta, hogy valóban gondolkodnak Balogh László felfüggesztésén, aki szerintük a járványügyi veszélyhelyzet idején olyan döntéseket hozott, amikkel nem értettek egyet.

A baloldali koalíció frakcióvezetője szerint a leváltott ügyvezető, Tar Mihály esetében is még egyeztetnek. Azt mondta, mint Fodor Csaba a visszahelyezést szorgalmazná, de ebben a kérdésben is a frakció dönt.

Balogh László hallott a szándékról, de nem fél, áll elébe.

Mint arról korábban a Zalatájban olvasni lehetett, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbizatását azért vonta vissza azonnali hatállyal a nagykanizsai polgármester, mert Tar Mihály nem hajtotta végre a város közgyűlése nevében januárban meghozott polgármesteri határozatot – a hetilap nyomdai munkáira vonatkozó közbeszerzésről –, amivel a Polgári Törvénykönyvben és az ügyvezetői megbízási szerződésében előírt feladatait is megsértette. A végrehajtásra vonatkozó felhívás és az ügyvezetővel való többszöri, írásbeli egyeztetés nem vezetett eredményre.

Balogh László a Zalatájnak elmondta, hogy várható Tar Mihály esetében ez a lépés, noha visszahívása teljesen indokolt és jogszerű volt. Saját felfüggesztésével kapcsolatban megjegyezte: hallott a szándékról, de nem fél, áll elébe. Eddig is támadták, de a kísérletek mindig visszapattantak: hol a kormányhivatal, hol a Kúria utasította el a baloldali koalíció megalapozatlan panaszait.

A témára a közgyűlés után visszatérünk.

E.E.