A pápai vizit

2021. 06 10. 13:39

Az ellenzék megint melléfogott

Egyébként Orbán Viktor találkozott már Ferenc pápával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány nappal ezelőtt még arról számolt be a média, hogy Ferenc pápa őszi magyarországi látogatása során nem fogadja Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt. Az ellenzéki média nem bánkódott emiatt.

Aztán kiderült, hogy a „haladó” sajtó csak a vágyálmát fogalmazta meg, nem a diplomáciai realitást.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az ellenzék egyik kedvenc vesszőparipája Orbán nemzetközi elszigeteltsége, magyarán nem kap meghívást külföldi állam – vagy kormányfőktől. Természetesen ebben is hatalmas a ferdítés. Csak egy friss példa a hazugságra: ki volt az a miniszterelnök, akit az ír kormányfő után először fogadott Boris Johnson a Brexit után az EU-s vezetők közül? Hát Orbán Viktor, az első uniós tagország miniszterelnöke a kontinensről.

Tudjuk, hogy Orbán és Áder pápai vizitje Gyurcsány Ferencet fosztja meg attól, hogy naponta többször is felvegye a bérmálás szentségét (a bukott miniszterelnök hivatkozott arra, hogy ő többször szokott bérmálkozni – a szerk.) a római pápától. Ez most nem fog menni. Még Gyurcsánynak sem.

Azt már csak én teszem hozzá, hogy Ferenc pápa találkozása a magyar vezetőkkel diplomáciai szempontból fontos. Ám nem ő az az egyházfő, aki a római katolikus egyház elengedhetetlen reformjának igazi vezére lehetne. Szerintem.

Pedig akadna bőven tennivaló. Egyrészt az egyház aktuális reformja. Másrészt az állandó támadásnak kitett katolikus egyház harcosabb védelme.

E.E.

Néhány napja London fogadta Boris Johnson Orbán Viktort.